Diplomatii care suporta cu greu clima, vin acasa cu 12,5L la 100 km

Posted: 13 iulie 2009 in Uncategorized
Etichete:, , ,

Revin cu privilegiile de care se bucura, prin lege, diplomatii. Favorurile au fost  facute publice de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dupa ce s-a pus in discutie eliminarea sporului de stres al magistratilor.

Personalul diplomatic, consular si din institutiile culturale romanesti din strainatate primesc un salariu de baza si o indemnizatie lunara in valuta „pentru indeplinirea functiei”. La acestea, se adauga sporurile specifice: indemnizatie de pana la 15% din salariul de baza pentru cifru de stat, spor de 15 % pentru conditii vatamatoare, grele sau periculoase, indemnizatie anuala pentru procurarea de efecte personale, indemnizatie lunara pentru sotul/sotia aflat in intretinere permanenta in strainatate, indemnizatie lunara in valuta pentru copii minori aflati intretinere permanenta in strainatate, indemnizatie lunara in valuta pentru plata taxelor de scolarizare pentru fiecare copil care urmeaza studii elementare, gimnaziale, liceale sau universitare in strainatate, indemnizatie de pana la 50% pentru diplomatii din zonele de conflict, indemnizatie in lei pentru sotul/sotia aflata in intretinere in tara, indemnizatie lunara in lei pentru intretinerea locuintei in tara.

Prima de concediu este egala cu salariul brut din luna precedenta.

Pe langa ” sporurile specifice” avem si „alte drepturi specifice”, din care enumeram: concediu suplimentar pentru clima greu de suportat, suportarea de catre unitatea trimitatoare a costului transportului bagajelor (acum inteleg de ce Nastase si-a trimis chinezariile prin intermediul ambasadei. Pentru ca statul plateste!), dreptul la transport si 30% din diurna pentru deplasari in tara de resedinta, dreptul de a deconta cheltuielile de carburant la limita a 12,5 l/100 km parcursi, dreptul la asistenta medicala gratuita etc.

In aceste conditii, o lege UNICA a salarizarii bugetarilor devine o utopie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s