Mai cauta cineva armele de la Ciorogarla?

Posted: 19 iulie 2009 in Uncategorized
Etichete:, , ,

Zecile de filtre ale Politiei si Jandarmeriei din preajma „furtului” au devenit amintire. Au fost inlocuite de vanatoarea de TIR-uri care transporta cereale. Dupa valva produsa de disparitia armelor s-a asternut tacerea.  11 militari angajati care pazeau depozitul de arme au fost trimisi in judecata, dintre care sapte in stare de arest. De jumatate de an, 7 militari platiti cu un salariu de 1100 RON/luna stau in inchisoare.

Dincolo de caracterul secret al procesului si al rechizitoriului (nu cel publicat pe site-ul Parchetului General) raman cateva intrebari fara raspuns:

1. Unde se afla in acest moment armele?

2. Din 11 inculpati, nu s-a gasit macar unul sa vorbeasca dupa luni de inchisoare?

3. De ce hotii au furat pistoale vechi, tip Carpati, din moment ce in depozit se aflau arme mult mai performante, noi, de productie austriaca?

4. De ce a fost declarat procesul „secret” si introdus sub larga umbrela a sintagmei „de siguranta nationala”?

5. Cum a fost posibil ca un dosar atat de complex sa fie finalizat in cateva saptamani si cei 11 nefericiti trimisi in judecata?

Potrivit unor surse avizate, intreaga poveste a fost regizata, furtul fiind inscenat militarilor acuzati. Armele respective au iesit din depozit inca din decembrie 1989 si nu au mai fost recuperate nici pana azi. Conducerile unitatii care s-au succedat de-alungul a 18 ani au raportat de fiecare data, pe hartie, efectivul complet de arme. Nu au declarat lipsa in gestiune. S-a asteptat momentul oportun, dupa care s- a anuntat marea „spargere”. Sa nu uitam ca la momentul respectiv au zburat cativa generali din posturi sus-puse, fiindu-le imputata paza precara a depozitului de armament.

Dincolo de supozitii, siguranta nationala si interese de amploare, sapte fosti militari stau in inchisoare fara a putea povesti colegilor de celula pentru ce au fost inchisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s