Toghina si Madosa de la RRA, spaima hackerilor

Posted: 21 ianuarie 2010 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , ,

Doua pupeze de la Radio Romania Actualitati se plictisesc de moarte. Este vorba de activista Maria Toghina si sfatuitoarea de taina Rodica Madosa care, avand mintile odihnite si tot timpul din lume la dispozitie ( fiind muncitoare  „la stat”) , i-au facut o plangere penala lui Tiberiu Lovin dupa ce site-ul acestuia, Reporter Virtual, a publicat un facsimil ce contine corespondenta dintre cele doua. De mentionat ca respectiva depesa face referire directa la Lovin, mail-ul fiind o completare la un drept la replica initiat de cucoana Madosa, ofuscata ca nu primeste 8000 lei pe luna dupa 37 ani de radio. Dreptul la replica a fost publicat ulterior de Lovin.

Totul a plecat de la o ancheta privind modul in care Toghina a intrat in posesia unei case ANL desi nu locuia cu chirie.

Rodica Madosa este o legenda a radioului public. La propriu. Si-a inceput cariera in  anii ’70 pe cand era redactor la Radiodifuziunea Romana. A trecut prin mai multe functii pana s-a pensionat in 2003. Avand in vedere entuziasmul si capacitatile extraordinare specifice varstei, Toghina a rechemat-o dupa doi ani si a uns-o redactor sef peste Stirile de la radioul public. Experienta in relatarea obiectiva a marilor realizari ale socialismului multilateral dezvoltat i-a fost iarasi de folos si Madosa s-a intors la prima si ultima dragoste: radioul public.

Din 2005 nu se stie mare lucru despre conita M. Nu cunoastem ce functie ocupa prin Radio. Numele ei a revenit in calitate de sfetnic dibace al distinsei doamne Maria Toghina. Mai aflam din dreptul la replica faptul ca, nu ar avea 8000 ron salariu platit din bani publici. Intrebarea mea este, daca venerabila jurnalista cumuleaza pensia cu salariul si la care dintre ele va renunta in viitorul apropiat?

Este cineva dispus sa faca o „curatenie” generala in Radioul Public? Ar fi interesat de aflat numarul de posturi ocupate fictiv, numarul angajatilor radio care nu dau cu lunile pe la serviciu dar incaseaza bani, numarul posturilor blocate de concedii medicale cu nemiluita si, nu in ultimul rand, sutele de colaboratori care au acest statut in ciuda a multor ani de munca in institutie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s