Jurnalism marca Ciutacu

Posted: 26 octombrie 2010 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,

Am prezentat saptamana trecuta o inregistrare din dosarul ALRO dintre Dan Voiculescu si Codrut Seres. Pe acest subiect s-a pronuntat si Catalin Tolontan. Mi-a atras atentia un update potrivit caruia, Victor Ciutacu ii trasmitea lui Tolontan ca interviul promis de Voiculescu lui Seres nu a aparut niciodata in Jurnalul National. Asa este. In schimb a aparut un interviu cu Dorinel Mucea, personaj cheie in afacere. Autorul materialului este chiar Victor Ciutacu.

Semnalul a fost dat cu o saptamana inainte de Mirel Curea, mare sef pe la „Adevarul” acelor vremuri. Intr-un text sinistru, Curea il facea pe Mucea agent SIE  si il „coafa” penibil sustinand nici mai mult , nici mai putin ca retinutul pe nedrept a  adus Romaniei 100 milioane euro din privatizari.

Pe atunci scriam pentru „Romania Libera” si am atras atentia intr-un articol (material disparut de pe site) la derapajul celor doi redactori sefi de gazete. A doua zi, Victor Ciutacu a iesit pe Realitatea TV – unde era invitat permanent – si a aruncat o fraza plina de dispret la adresa cotidianului pentru care lucram.

De curand am vazut stenogramele din dosarul ALRO. La un moment dat, Codrut Seres vorbeste cu un angajat al trustului Intact care il informeaza ca a doua zi o sa apara in Adevarul materialul lui Curea. Dupa ce-i spune in mare despre ce-i vorba, Seres izbucneste in ras la auzul vestei ca Mucea ar fi adus 100 milioane euro din privatizari. „E de doi ani acolo si nu-mi aduc aminte de asa realizare din partea lui”, a raspuns Seres, interlocutorului.

Revin la stenograme. Transcriu un rezumat din dosar si o inregistrare din data de 24 ianuarie 2007 intre Seres si Ciutacu.

„Ciutacu il suna pe Seres si ii multumeste pentru ca avut curajul sa spuna ca exista si o alta versiune decat cea a SRI-ului si-a smecherilor. Ciutacu este de parere ca ceea ce se intampla este o bataie de joc.

Seres:  Stii ce e interesant? Daca o sa citesti Romania Libera o sa vezi ca suna din ce in ce mai mult articolele din Romania Libera cu notele de la SRI.

Ciutacu: Da?

Seres: Daca ai avut ocazia pe vremuri sa citesti, pe unde ai lucrat, chestiile alea, o sa vezi ca e exact acelasi limbaj.

Ciutacu: Pai se livreaza direct si aia nu le mai prelucreaza.

Seres: Nu, Romania Libera devine, din ce in ce mai mult, mai oficios decat EVZ”.

Atat pe acest subiect.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s