PNL atunci si acum. Ipocrizia ca virtute

Posted: 11 martie 2011 in Uncategorized
Etichete:, , , , ,

ATUNCI

„Partidul Naţional Liberal s-a pronunţat pentru o lustraţie radicală. Rămânem deschişi oricărei discuţii cu oricine pe această temă, în condiţiile în care aceste discuţii vor avea în vedere o lustraţie completă a tuturor celor care au făcut parte din aparatul represiv şi din organele de conducere ale PCR, astfel încât românii să nu mai fie puşi să aleagă, ca în 2004 şi 2009, între doi comunişti”, se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES – comunicat de presa semnat de purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu – 11 august 2010.

 

Initiatorii Legii Lustratiei, lege aflata in Parlament inca din 2005:  Mona Muscă, Eugen Nicolăescu, Viorel Oancea şi Adrian Cioroianu.

 

” La noianul de legi pe care le-au invocat atâţia, inclusiv doamna Mona Muscă, în declaraţia de azi se adaugă se adaugă şi o lege e lustraţiei la care domnia sa a fost coautor. Nu vi se pare totuşi o maximă ipocrizie?.. În altă ordine de idei, un fost colaborator al Securităţii îşi exprimă îndoiala faţă de instituţiile democratice ale unui stat, aceasta mi se pare de neacceptat.”, a Puiu Haşotti  declaratie la Realitatea TV – 24 august 2008.

 

Radu Stroe,  4 august 2006 “Am luat act cu stupoare şi revoltă despre faptul că Dinu Patriciu a sponsorizat PSD în campania electorală din 2004. Mă număr printre cei care, de-a lungul timpului, au avut dubii asupra faptului că Dinu Patriciu joacă onest faţă de Partidul Naţional Liberal. Iar sponsorizarea campaniei electorale a PSD este, pentru mine, cea mai bună dovadă că Dinu Patriciu nu a fost cu onest faţă de PNL”.
Stroe a revenit cu propunerea de excludere din partid a omului de afaceri liberal, pentru colaborarea sa cu PSD, pe 14 august 2006, în şedinţa Biroului Permanent Central al PNL.

 

Preşedintele conservatorilor, Daniela Popa, despre numirea lui Teodor Melescanu la Ministerul Justitiei: “numirea lui Teodor Meleşcanu la MJ ridică însă semne serioase de întrebare şi în ceea ce priveşte resursele PNL pentru guvernare şi în legătură cu eficienţa unor astfel de permutări în interiorul Guvernului” – 11 februarie 2008 – Daniela Popa, presedinte PC, comunicat de presa.

 

Crin Antonescu  – „Din punctul de vedere al PNL e mai puţin important ce va decide CNSAS în cazul Monei Muscă, pentru că noi am decis de mai mult timp să îi eliminăm din partid pe cei care au colaborat cu Securitatea”.  „Orice om care a colaborat cu Securitatea este incompatibil cu PNL. (…) Orice presiune s-ar fi făcut, nimeni nu putea scrie notele ei informative din ’79. Noi eliminăm turnătorii”, a conchis şeful deputaţilor liberali. ” – Realitatea TV – 19 septembrie 2006.

 

Crin Antonescu  – imediat dupa decizia CNSAS care-l indica pe Dan Voiculescu  drept colaborator al Securitatii. –  „E clar că nu se mai pune problema intrării lui Dan Voiculescu în guvern. El ar trebui să se retragă şi din Senat şi din viaţa politică”, a precizat Crin Antonescu. “PNL nu poate decât să fie consecvent cu principiile pe care le-a pormovat până acum şi cu demersurile privind reforma morală iniţiate prin modificarea legii Ticu şi prin legea lustraţiei”. Întrebat ce va face PNL în situaţia în care totuşi, Dan Voiculescu nu va face pasul înapoi şi va rămâne în fruntea PC, liderul deputaţilor liberali a spus că PNL ar avea atunci o problemă serioasă în ceea ce priveşte guvernarea alături de o formaţiune politică condusă de un securist, deşi nu poate fi blamat întregul partid pentru activitatea şefului său din perioada regimului comunist. „Cert este că nu  mai intră în discuţie participarea personală a lui Dan Voiculescu la guvernare”, a insistat Antonescu. – 16 iulie 2006 – NewsIn.

ACUM

Liberalii vor continua sa colaboreze cu Partidul Conservator, inclusiv cu presedintele fondator al acestui partid, Dan Voiculescu, iar PNL nu va cadea victima propagandei „unui om care nu a clarificat raporturile sale cu Securitatea”, a declarat vineri liderul liberalilor, Crin Antonescu, co-presedinte al Uniunii Social Liberale, transmite Agerpres.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s