Vreau recuzarea judecatorilor de recuzati!

Posted: 22 martie 2011 in Uncategorized
Etichete:, ,

A avut Tribunalul Bucuresti un judecator care a vrut sa-si faca meseria. A rezistat o data, cand avocatii lui Vantu l-au recuzat pe motiv ca tatal magistratului a pierdut bani la FNI. Si Vantu a pierdut bani la FNI (potrivit propriilor declaratii), asa ca nu a fost recuzat.

A venit randul inculpatului Turcan sa o respinga pe Camelia Bogdan, pe un motiv aiuristic, si anume acela ca s-ar fi antepronuntat pe vinovatia lui Turcan atunci cand nu i-a permis sa paraseasca tara pentru o vreme, pentru a-si vizita parintii bolnavi.

Ce spune codul de procedura penala:

Art. 52:  Procedura de solutionare in cursul judecatii

(1) Abtinerea  sau  recuzarea  judecatorului,  procurorului,  magistratului-asistent  sau grefierului se solutioneaza de un alt complet,  in sedinta secreta, fara participarea celui ce declara ca se abtine sau care este recuzat.

(2) Examinarea  declaratiei  de  abtinere  sau  a  cererii  de  recuzare  se  face  de   indata, ascultandu-se procurorul cand este prezent  in instanta, iar daca se gaseste necesar,  si partile, precum si persoana care se abtine sau a carei recuzare se cere.

(4) In  caz  de  admitere  a  abtinerii  sau  a  recuzarii,  se  va  stabili  in  ce  masura  actele indeplinite ori masurile dispuse se mentin.

6) Incheierea prin care s-a admis sau  s-a respins abtinerea, ca  si aceea prin care s-a admis recuzarea, nu sunt supuse nici unei cai de atac.

Atat si nimic altceva. De amorul artei, ar trebui studiata si facuta publica incheierea prin care s-a admis recuzarea.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s