Povestea absolventului dobitoc

Posted: 4 iulie 2011 in Uncategorized
Etichete:, , , , ,

Istorisirea de mai jos este reala si s-a petrecut cu 7 ani in urma.

Un profesor cu numele X urma sa incheie mediile clasei a XII-a dintr-un liceu mare din provincie. Printre elevi, o catastrofa ce nu merita sub nicio forma nota 3 la materia predata de X. Hotarat sa nu faca un asemenea compromis, profesorul isi propune sa nu-i dea „un amarat de 5” individului pentru ca pur si simplu nu merita sa sustina examenul de bacalaureat. Colac peste pupaza, si-a calcat pe inima patru ani pentru a-l promova la corigentele din vara si asta numai pentru a nu-l lasa repetent.

Simtind „pericolul” unul dintre parinti trece de doua ori pe la casa lui X si incepe sa-l implore, sa planga, sa nu-l lase corigent, „, sa intre in BAC” ca progenitura lui nu urmareste scopuri inalte , doar sa aiba o diploma si dupa, Dumnezeu cu mila.

Desi era hotarat sa nu mai faca greselile din trecut, X ii da o nota de trecere si iata-l pe individ integralist! Vine examenul de BAC si catastrofa se situeaza, spre indignarea tuturor printre primii 20 absolventi, in ordinea mediilor, din liceu.

Trec sase ani rastimp in care cu totii au uitat de elevul tacut ca o statuie. Pana intr-o zi, cand, profesorului X ii cade sub nas o hartie de la Primarie, semnata cu numele catastrofei.

A luat „urma” individului si a aflat ca, dupa bacalaureat, s-a inscris la o facultate particulara cu profil economic pe care a si terminat-o. Dupa absolvire, a facut si master. Dupa master, s-a angajat la Primarie si, din pozitia de functionar respectabil, distribuie salariile profesorilor din comunitate.

Bravo, Funeriu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s