Stire din Romania europeana

Posted: 30 octombrie 2011 in Uncategorized
Etichete:, ,

Sute de bolnavi cu HIV/SIDA, din mai multe judeţe şi din Capitală, nu primesc tratamentul de la spitale, deşi bugetul programului naţional a fost suplimentat în octombrie cu 33 de milioane de lei, a declarat, duminică, directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre.
Director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) susţine că de câteva zile pacienţii din Bucureşti şi din Petroşani merg la spital şi nu primesc tratamentul antiretroviral, iar în cazul celor din Iaşi, Suceava, Botoşani medicaţia este insuficientă.
În opinia lui Iulian Petre, această problemă se va extinde rapid şi în alte judeţe, unele reclamând deja că mai au tratament doar pentru câteva zile.
„Sute de pacienţi au întrerupt deja tratamentul în acest moment, cifra creşte cu fiecare zi, iar situaţia este una dramatică pentru că aceşti pacienţi sunt în situaţia de a ajunge în eşec terapeutic”, a precizat Iulian Petre.
El a adăugat că în această situaţie s-a ajuns din cauza „hăţişul birocratic” care caracterizează sistemul sanitar şi care a cauzat întârzierea fondurilor necesare tratamentului.
„Deşi în data de 13 octombrie 2011 s-au suplimentat fondurile Programului Naţional de Tratament al Persoanelor cu Infecţie HIV/SIDA cu 33 milioane de lei, aceşti bani nu au plecat până acum către spitale, din motive pe care nu le cunoaştem. Facem un apel şi pe această cale la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să urgenteze transmiterea noilor bugete către spitale.

Sursa: Mediafax

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s