Dilema cainelui, varianta V. Ponta 2004

Posted: 24 mai 2012 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , ,

Am lipsit mult de pe blog. De atata ploaie si vremuri de pripas  imi vine tot mai des sa ma ascund dupa dealuri, vorba (filmul) stimabilului Cristian Mungiu.

Chiar inainte de a avea un nou Guvern, o serie de politicieni viteji precum conitele din postarile de mai jos au sarit din caruta impotmolita in interese a PDL -ului si au aterizat pe moale (cred ei) la acelasi prafuit PSD. Coroama al nostru, ca despre el este vorba, a avut mare noroc. Daca mandatul de parlamentar era de cinci sau sase ani sunt convins ca se inscria si in UDMR. Nu a mai apucat saracul si se multumeste cu o candidatura modesta de primar in Putna unde o sa rupa cel putin norii daca nu si coama şurii. Desigur, putnenii, oameni de mare caracter dealtfel, apreciaza in mod deosebit tradatorii si oportunistii, drept pentru care o sa voteze cu doua maini nemaivazutul specimen politic neadaptat Bucurestilor.

In alt registru, aveam un alt premier. Noul prim ministru, seful celui mai cinstit guvern, a primit de curand o lectie. A observat ca in Zambaccian se fac greseli nepermise si a mai invatat ca  nu-i frumos si normal sa inghiti galusti nemestecate, sa acorzi credit nelimitat, sa semnezi in alb si sa imprumuti pieptenele. Asta a facut noul premier, a inchis ochii si a deschis gura ca intr-un vechi joc al copilariei. Asa cum se intampla de fiecare data, fraierul se pricopseste cu un cacat o prostie in gura generos deschisa. La asta s-a expus tanarul premier cand a acceptat sa joace dupa ordinele din 2003. A pierdut enorm, dar asumat si cu buna stiinta. La mai mare, ca sa fiu cinic pana la capat. Ca orice martir care se respecta,  va sfarsi rastignit pe altarul vremurilor apuse.

Atata vreme cat nu constientizeaza  ca „Romania 2004” nu este identica cu „Romania 2012”, jubilez.  Spectator fiind, procesul de autodevorare este sublim.

Reclame
Comentarii
  1. beatrix spune:

    de la distanta, Romania pare sa se invarta in cerc, sau, ca sa fiu in contextul articolului, in jurul cozii;
    transmiterea puterii de la o generatie la alta, „ad brevi manu”, de la profesorul de imorala catre pupil, pare sa pastreze aceasta tara in orbita unui nucleu nefericit de mediocritate totala;
    pe de alta parte, daca decizia se afla in mainile murdare ale unor corupti, nici la nivelul comun al societatii lucrurile nu par a se schimba in vreun fel in bine; oamenii de rand par a avea memoria scurta si obiceiurile proaste adanc infipte in constiinta;
    ma vad facand parte dintr-o generatie libera, dar pierduta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s