Tara care-si asasineaza copiii

Posted: 6 decembrie 2012 in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Nu m-am simtit de ani  neajutorat. Asta seara am fost. La vederea a doi copii, de doi si patru ani, in bratele unor parinti iresponsabili. Pe strada Ion Ghica, vis-a-vis de spitalul Coltea. El si ea, cu cate un prunc in brate, incercand sa ghideze masinile ce treceau pe strada ingusta, in speranta unei parcari ras-platite cu 1 leu, cel mult.

Era 22.30 cand am sunat la numarul de Protectia Copilului, numar memorat in telefon de ani. 0725126100. „Momentan, clientul Vodafone nu poate fi contactat. Incercati mai tarziu”. Am incercat de 6-7 ori mai tarziu …rezultat zero. Le-am trimis si mesaj „Eliberati linia telefonica, hotilor. Consumati bani publici de pomana!”. Dupa o ora, acelasi raspuns. Am renuntat, in speranta desarta ca numarul nu mai este de actualitate. Am cautat pe google de pe telefonul meu obosit un numar oficial. 0212229915. Directia generala de protectie a copilului. Nu raspunde nimeni. Bag de seama ca Protectia copilului inceteaza odata cu ora 16.00.

Sunt suparat, revoltat si neajutorat. Tara europeana cu cei mai multi copii institutionalizati nu are un serviciu coerent de protectie a lor. Tara cu sute de proiecte europene in domeniu nu reuseste sa plateasca un amarat operator de noapte care sa redirectioneze sesizarea mea catre cei care se pricep si sunt indrituiti sa apere copiii de  inconstienta parintilor.

Romania isi asasineaza copiii. Plateste pentru asta alocatia lor lunara si salariile  angajatilor specializati si indolenti.

Cel mic dormea  pe umarul femeii, cel „mare” era „antrenat” de tatal cu barba,  plete si cu urechile „protejate” de frigul de afara. Nu auzea nimic. Nici urletul meu, nici tacerea complice a dubei  de Jandarmerie care a trecut cu …cu totul alta treaba, pe langa toti cinci.

Reclame
Comentarii
 1. beatrix spune:

  cam socialist, Bibicule..

 2. virgilburla spune:

  defel. imi era pur si simplu ciuda ca in tara asta nu functioneaza banalul

  • beatrix spune:

   de acord;
   ma intreb, insa, ce mai functioneaza bine in tara asta..
   citeam azi articolul lui Mircea Vasilescu, din Dilema, despre mandria nationala care se manifesta doar o data pe an (de 1 dec, of course);
   poate n-ar fi rau sa incepem sa vanam chestii pozitive si sa le publicam;
   ar fi, cel putin, o miscare contra curentului…, poate si pozitiva, qui le sait

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s