Sa ne minunam cu Mihaela Maria Litvin

Posted: 21 mai 2013 in Uncategorized
Etichete:, , ,

UPDATE Era sa-l uit pe Marius Iacob, seful de sectie care a comunicat solutia de rasul lumii

Mihaela Litvin, procuror in cadrul Parchetulu General a dat o solutie de neincepere a urmaririi penale de toata frumusetea in cazul plagiatului lui Victor Ponta. Ce spune , in concluzie doamna procuror? „In urma analizei comparative (pe care anterior a recunoscut ca nu a putut-o face, n. red.) a operelor s-a constatat ca lucrarea in litigiu are o structura proprie, care exprima amprenta personala a autorului si nu se aseamana ca tot unitar cu vreuna din lucrarile presupus a fi plagiate”.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis, în iulie 2012, că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. În 115 pagini din cele 303 ar exista pasaje plagiate „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.

„Comisia îşi exprimă (…) serioase dubii privind calitatea actului de coordonare ştiinţifică în cazul analizat”, se arată în raportul Comisiei de Etică.

În raport sunt scoase în evidenţă „locurile foarte multe din teză unde s-a copiat şi în ce fel s-a copiat”, Comisia de Etică explicând că această copiere a fost făcută „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri, sau prin inversare unor blocuri de text în raport cu sursele, dar şi prin preluarea fără note de subsol a unor bucăţi de text, ceea ce arată că autorul a văzut măcar cum se citează corect”.

Potrivit documentelor, tehnicile de copiere din teza de doctorat a lui Ponta arată că au fost de multe ori „copiate fragmente din alte lucrări şi în sucecesiunea în care ele curg în lucrările originale”. Alteori este folosită „«tehnica montajului», adică se preiau bucăţi disparate din lucrările surse pentru a confecţiona propriile pagini ale autorului, evident fără respectarea minimală a citării coecte”, potrivit deciziei Comisiei de Etică.

Decizia din iulie a Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti a fost anunţată la o zi după ce Consiliul Naţional de Etică a informat că titlul de doctor în Ştiinţe Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta, a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003 şi calificarea de plagiat în cadrul tezei sale de doctorat nu se poate susţine.

„Titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, a fost obtinut de domnul Victor Ponta in concordanta cu legislatia in vigoare in anul 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei de doctorat cu titlul ‘Curtea Penala Internationala’ nu se poate sustine”, se arată în raportul final oficial al Consiliului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s