Independenta justitiei a ajuns un vis frumos

Posted: 5 iulie 2013 in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, il ia deoparte pe procurorul general Tiberiu Nitu si-l roaga, asa, de la obraz, ca ancheta procurorilor din subordine sa nu influenteze examenul de bacalaureat. Asta la solicitarea premierului. Va rog sa va imaginati reactia televiziunilor ”de stiri” daca aceste lucruri incredibile s-ar fi petrecut in urma cu doi ani.

Emil Boc sa-l fi sunat pe ministrul Predoiu in legatura cu o ancheta a procurorilor. Predoiu urma sa o contacteze pe Kovesi si i-ar fi transmis mesajul clar al premierului: ancheta sa se desfasoare corect, astfel incat nevinovatii sa nu aiba de suferit. De parca cei care se ocupa de ancheta ar fi niste novici si ar fi avut nevoie de indrumare din partea celui mai inalt fost procuror. Nu mai au nicio limita. Marea famiglie din Guvern si din Justitie, formata din colegii de generatie ai lui Ponta,  se consiliaza si se sprijina reciproc.

”Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că a vorbit pe Tiberiu Niţu să discute cu procurorii ca ancheta privind suspiciunile de fraudă la bacalaureat să nu aibă consecinţe negative în cazul celor care nu au nicio vină, precizând că nu a fost o imixtiune, ci o rugăminte.
„M-a sunat puţin mai devreme premierul legat de această situaţie. Am vorbit cu domnul Niţu (Tiberiu Niţu, procurorul general al României- n.r.) şi l-am rugat să discute cu colegii noştri procurori, să încerce să administreze în aşa fel încât probele din dosar să nu influenţeze desfăşurarea normală a bacalaureatului. Sunt persoane care au greşit şi cu siguranţă trebuie să plătească, dar asta nu înseamnă că trebuie să plătească şi alţii, care nu au nicio vină în acest proces. Deci aceasta a fost rugămintea mea, de a organiza această anchetă în aşa fel încât să nu influenţeze în niciun fel desfăşurarea bacalaureatului şi a nu avea consecinţe negative pentru ceilalţi care nu au niciun fel de vină”, a spus ministrul Robert Cazanciuc.
Întrebat dacă discuţia avută cu procurorul general al României nu reprezintă o imixtiune a Executivului în ancheta procurorilor, ministrul Justiţiei a spus că nu a fost vorba de imixtiune, ci doar de o rugăminte”. -MEDIAFAX

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s