Revolutia lor

Posted: 11 septembrie 2013 in Uncategorized
Etichete:, ,

hotnewsNu-mi este deloc clar care mai e scopul demonstratiilor din ultimile zile. Rosia Montana a cazut. Foarte bine, obiectiv indeplinit, politicienii lasi au dat inapoi. Larma de inceput din piata Universitatii tinde sa se transforme intr-o dulce lalaiala mioritica. Tinerii care mananca noapte de noapte capitalismul la cina se revendica a fi anti-politicieni si fara ideologie. In acelasi timp vor „o tara ca afara” , dar afara compromisuri si peste noapte daca se poate.

„Revolutia noastra” este un titlu pretentios. Complicitatea Jandarmeriei care permite de 10 zile blocarea strazilor poate fi inteleasa numai daca privesti coloanele de demonstranti de la fereastra supusului ministrului de Interne Stroe. Un principiu elementar al democratiei arata ca esti liber sa faci ce-ti trece prin cap, atata timp cat nu deranjezi pe altii. Demonstratii fara autorizatie pana la 3 dimineata si strazi blocate asa…de amorul artei nu prea suna a miting civilizat si nici de laudat.

Si lozincile impotriva corporatiilor sunt de comentat. Un anonim care este bine sa ramana asa se gaseste sa ne explice ca nimeni nu a scandat la Universitate impotriva Vodafone, Renault sau Microsoft. Zau? Cele din urma sunt fundatii caritabile si nu stiu eu? Impaunarea prosteasca si nationalismul tamp o sa ne coste. Pe toti, vorba lui Ponta, care a reusit, in sfarsit, sa priceapa cat poate intinde ata. Cu mintea infierbantata de concerte anti-sistem uitam ca Romania nu are construit inca un sistem. Protestam pentru ca-i la moda. Prevad ca „toamna romaneasca” o sa tina pana la prima ploaie. Obiectivele foto de mii de euro ale demonstrantilor care imortalizeaza exploatarea omului de catre om nu rezista la apa.

Foto: Hotnews.ro

Reclame
Comentarii
  1. Costin spune:

    Probabil „protestăm că-i la modă” dacă asta-i părerea dvs. Dar „Roşia Montană a căzut” este sigur un neadevăr. Mare cât blogul lu’ matale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s