Năstase îsi caută pe internet denuntatorul. Amanunte esentiale

Posted: 10 noiembrie 2013 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , ,

Imagine

Fostul premier Adrian Năstase cere ajutor pe blog pentru ca cititorii săi și ceilalți ”blogeri prieteni” să-i afle adresa Cristinei Popa, personaj cu diverse funcții de conducere în cadrul mai multor societăți din Bacău și martor cheie în acest caz. Popa a fost la un moment dat omul de bază al Irinei Jianu, condamnată la 3 ani cu executare în acest caz . Popa a fost citată, din oficiu, pentru a fi audiată la ultimul termen al dosarului Zambaccian, mai exact pentru data de 2 decembrie. Autoritățile nu au gasit-o la domiciliul știut, chiar dacă a fost citată cu mandat de aducere.

În acest sens, Năstase îi face publice ultimile adrese cunoscute și cere prietenilor de pe internet să-i furnizeze noua locație având în vedere că ”autoritatile statului nu au reusit, din iunie si pana acum, sa o localizeze”. Mai mult, fostul prim-ministru publică și fotografia celei care a dat declarații complete împotriva sa în timpul urmăririi penale.

Cristina Popa a fost administrator al societăților Conimpuls și Vertcom din Bacău la începutul anilor 2000, societăți băcăuane implicate în importul de produse din China pentru nevoile blocului din Zambaccian și a vilei din Cornu.

Că Popa era un personaj influent demonstrează și fapul că fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu și fosta șefă peste Inspectoratul de Stat în Construcții Irina Jianu i-au cesionat acțiunileVertcon Bacău, firmă extrem de profitabilă la momentul tranzacției. Dosarul Zambaccian, cât și dosarul lui Miron Mitrea au avut ca punct de plecare sesizările Cristinei Popa.

Potrivit DNA, în 2004 Irina Jianu a dat dispoziţie Cristinei Popa să distrugă toate documentele şi înregistrările în sistem informatic, în scopul înlăturării oricărei dovezi. ”În luna martie sau aprilie 2004 Irina Paula Jianu a venit la sediul firmei şi mi-a transmis imperativ „să dispară” toate datele legate de lucrările de construcţie executate pentru beneficiarii Miron Mitrea şi Adrian Năstase, respectiv obiectivul Zambaccian.

Irina Paula Jianu a spus să dispară numele : Mitrea, Năstase, Zambaccian din actele şi evidenţele firmei.

Tot din dispoziţia Irinei am luat măsuri de ştergere a datelor privind obiectivele menţionate din sistemul informatic dar ea mi-a spus că este posibil ca datele şterse să poată fi reconstituite de un specialist. De aceea mi-a dat dispoziţie să înlocuim calculatoarele, dacă este nevoie, aşa încât să nu mai poată fi identificaţi beneficiarii menţionaţi şi costurile reale ale lucrărilor.

Calculatorul în care erau implementate datele contabile ale SC Vertcon SA pe anii 2000 – 2003 l-am dat lui Pişta Francisc, contra cost, iar acesta, din câte ştiu, l-a dat fiului său care locuia în Braşov.

Înainte de a vinde calculatorul lui Pişta Francisc nu am salvat nicio înregistrare din el.

În luna ianuarie 2006 când mi s-au solicitat evidenţele scrise de către organele de urmărire penală nu am găsit dosarul cu evidenţa contabilă a lucrărilor de la obiectivul Băneasa –  Mitrea Viorica şi nici nu le-am putut reconstitui pentru că vândusem calculatorul.

Ulterior, am informat organele de anchetă despre locul unde se află calculatorul, am făcut demersuri pentru recuperarea lui şi l-am predat la D.N.A. De asemenea, am găsit şi dosarul cu facturi de aprovizionare şi o parte din bonurile de consum pe care, de asemenea, le-am predat organelor de urmărire penală….”

Irina Paula Jianu a continuat să facă presiuni asupra mea, ameninţându-mă cu faptul că ea are autoritate asupra tuturor angajaţilor firmelor, respectiv Vertcon, Conimpuls şi Regal Glass, pe care în opinia ei, le înfiinţase şi mi-a spus că oricând îmi poate face mari greutăţi, mai ales că se află în relaţii foarte bune cu toţi oamenii politici aflaţi la guvernare în acea perioadă. Îmi amintea mereu că Adrian Năstase este primul ministru al României şi că are o relaţie specială cu el şi cu soţia sa legată de imobilul din Zambaccian.

La fel îmi vorbea de Miron Tudor Mitrea, Viorel Hrebenciuc ş.a. Precizez că, în anul 2002 eu cunoşteam deja relaţiile apropiate dintre Irina Paula Jianu şi persoanele menţionate în condiţiile în care, din dispoziţia ei, începusem să dispun subordonaţilor ascunderea costurilor reale aferente construcţiilor din Zambaccian şi Erou Iancu Nicolae.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s