Ai carte, ai parte?!

Posted: 23 noiembrie 2013 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,

Sambata de Gaudeamus a inceput cu un blocaj in trafic. „Nu mai sunt locuri in parcare, incercati la cealalta poarta”. Dupa 30 de minute ajungem la Romexpo, cu un tramvai, blazat, in coada.”3 lei ora”, asa scrie pe un afis proaspat, semn ca pretul este unul de conjunctura, de weekend si cu intentie de jecmanit vizitatorii intru bunastarea de cazinou a lui Misu Vlasov, batrana haimana din fruntea comertului din tara. Ca de obicei, Romexpo nu face fata succesului.

Inauntru, aglomeratie maxima. Fiecare editura isi promoveaza cartile cum crede de cuviinta. Pentru cateva minute au fost in aceeasi sala cu Grigore Lese, Adrian Cioroianu, Ion M. Ionita, Andrei Plesu, Adrian Nastase, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu, tineri socialisti sau batrani securisti. Desigur, pe unii dintre ei nu-i (mai) recunoasteti, pe buna dreptate. Nu merita.

Preturile nu sunt mici, media pentru o carte buna este de 30 de lei. Povestile cu reduceri opereaza la anumite edituri si asta numai daca achizitionezi tot mai multe carti. Locul ar merita o jumate de zi de stat, pe indelete, pentru a cauta titlurile de suflet, nu intotdeauna de gasit. Se remarca Humanitas, Curtea Veche, Polirom, Trei, Teora, Vremea si cateva edituri pentru copii. Noul Nastase isi lanseaza vechea frustrare la Editura Monitorul Oficial. Da, aia de stat, fara alte explicatii pentru pedanti.

Plec cu opt volume. Ulitkaia, Zweig (daca tot m-am pozat langa bustul sau asta vara) , J. Franzen si, cel mai drag, Czeslaw Milosz cu a lui „Gandirea Captiva”, carte  cu care as umbla in buzunar un intreg concediu prin Gdansk.

Orasul este gol, inceput de iarna cu 15 grade cu plus afara si lehamite de ziua de maine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s