Sfaturi in caz ca va trece prin cap sa completati constatarea amiabila

Posted: 4 decembrie 2013 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , ,

In cazul accidentelor usoare un destept a inventat constatarea amiabila. Desteptul nostru a gandit sistemul astfel incat sa te lasi rapid  pagubas si sa iti repari masina pe banii tai, chiar daca n-ai avut nicio vina in producerea accidentului.

Studiu de caz:

O intersectie mica, intre blocuri, mergi pe drum cu prioritate. Din stanga, vine un sofer cretin de 22 de ani care ignora semnul de cedeaza trecerea si il tamponezi. Tabla lui indoita, a ta masca dislocata, suport de far rupt si alte maruntisuri. Putoiul incepe sa se roage sa nu suni la politiei ca ramane fara carnet, ca primeste amenda si te implora sa-i accepti RCA-ul. Te grabesti pentru a ajunge la o intalnire importanta, asa ca faci repede copii dupa documentele vinovatului, completezi formularul de constatatare amiabila si iti vezi de treaba. Constati la scurt timp ca farul se misca ca un bob de fasole asa ca trebuie sa-l fixezi cumva altfel iti cade din mers. Te prezinti la oricare service ti se face un deviz si constati ca ai de plata 600 de lei.

Suni la compania de asigurari a cretinului pentru programare si ti se spune ca se poate dar peste o saptamana. Cum mama dracului sa umbli fara far o saptamana? Apoi, sa zicem ca imi repar masina intr-un service agreat de compania de asigurari dar aia imi sechestreaza autoturismul pana plateste companie. Ce garantie am ca asigurarile platesc a doua zi ? Asa ca scot din buzunar 600 de lei si imi repar singur pagubele produse de soferul orb. Apoi Il sun si ii spun ca nu mai apelez la societatea la care este asigurat dar ii cer sa-mi plateasaca contravaloarea pagubei. Nici nu vrea sa auda si ma indeamna sa ma adresez in continuare asigurarilor.

Concluzie: 1. In caz ca vi se intampla asa ceva, evaluati aproximativ paguba produsa si solicitati contravaloarea acesteia pe loc. Daca refuza, sunati la politie sa i se ridice carnetul si sa primeasca o amenda echivalenta cu pagubele produse.

2. Stergeti-va la c.. cu constatarea amiabila de accident.

PS. Orice referile la Ursu Gheorghe Alexandru soferul unui Opel Kadett din perioada Revolutiei nu este pur intamplatoare. Daca-l intalniti in trafic, sa stiti ca-l doare-n basketi de semnele de circulatie si, de se face vinovat de producerea unui accident sunati sa i se ridice carnetul. Astfel, 3 luni Bucurestiul va avea un sofer prost mai putin si asta nu-i lucru de ici colea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s