„De vanzare” – sau cand propaganda se vinde ca teatru

Posted: 14 februarie 2015 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , ,

KQAIM08AAAA6SV8UCQAAAm rezistat, cu greu, o ora, la spectacolul „De vanzare” al Geaninei Carbunariu de la Odeon, sala Studio . Propaganda socialista mai desantata nu am intalnit in salile din Bucuresti. Proiectiile de zgarie nori, chipurile, simbolurile capitalismului feroce si inuman sunt puse in contrast cu imaginea unei babe imbrobodite, fara dinti, vezi doamne, taranul roman ajuns la mila exploatatorilor care le-a cumparat pamantul pe care nu-l mai putea lucra cu sapa.

Dupa o ora, putin a lipsit sa strig „Diana, deschide usile”, in nota spactacolului. Noroc cu o schimbare de decor ceruta imperativ de actori (exact pe tonul capitalistului fara inima) care a facilitat iesirea din sala.

In cazul meu, experimentele teatrale din subsolul teatrului amintit promit sa ramana amintire.

Am ales piesa la recomandarea unor critici care, in paranteza fie spus, unii dintre ei traiesc prin America, dar  ridica in slavi comunismul pe care l-au trait din plin  in urma cu un sfert de secol.

Clar, nu a fost cel mai reusit numar din Dilema cel cu ‘Piesele anului 2014’.

Am asista o ora la o aiureala nationalista de toata jena. Spectatorii, o parte dintre ei angajati ai multinationalelor injurate pe scena si o alta parte corcitura dintre hipster si student sarac, adica un bufon cu pantaloni stamti dar rupti in cur.

De remarcat discursul ‘neamtului’  care isi face reclama in stil de mare Fuhrer produselor sale. N-am inteles de ce s-a dezbracat de tricou, dar asta tine de estetica si nu vreau sa ma pronunt.

Programul piesei abunda de ineptii si intrebari puerile, incat putin lipseste ca in urmatoarea vara sa ma duc si sa ma stabilesc definitiv la Pungesti pentru a respira aerul pur de campie.

`De vanzare’` este o sminteala sinistra sau, daca vreti, o „Cantare a Romaniei” pentru 21,2 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s