Din nou, cazul Rarinca. Zero despagubiri

Posted: 23 iunie 2015 in Uncategorized
Etichete:, , , , ,

Dupa ce am citit si rascitit motivarea achitarii Marianei Rarinca de catre doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti am ajuns la aceeasi concluzie veche potrivit careia un magistrat poate face negru din alb si alb din negru doar `din vorbe`. Cei doi judecatori spun unde au gresit procurorii si instanta de fond, fara insa a explica de ce, din punctul lor de vedere, respectivele critici sunt intemeiate. Ca si cum inchis fiind intr-o camera fara ferestre,  sustin ca `afara ploua`.  Toata lumea este de acord cu mine si ma aplauda, fara sa aduc o minima dovada ca intr-adevar, afara ploua.

O a doua chestiune: nicaieri in motivare nu se arata ca detentia de 6 luni a Marianei Rarinca este ilegala. Risantea Găgescu și Damian Dolache au uitat in graba lor de acest amanunt. In aceste conditii, Rarinca nu poate invoca art 539 pentru a primi despagubiri.

Art. 539

Dreptul la repararea pagubei în cazul privării nelegale de libertate

(1) Are dreptul la repararea pagubei şi persoana care, în cursul procesului penal, a fost privată nelegal de libertate.

(2) Privarea nelegală de libertate trebuie să fie stabilită, după caz, prin ordonanţă a procurorului, prin încheierea definitivă a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară, precum şi prin încheierea definitivă sau hotărârea definitivă a instanţei de judecată învestită cu judecarea cauzei.

In concluzie, ramane cum am stabilit. Adica victima Rarinca urmeaza sa fie despagubita din buzunarele avocatilor abonati la luju si din drepturile de autor primite de la televiziunile lui Voiculescu.

Reclame
Comentarii
  1. mihai spune:

    gresesti. instanta nu se putea pronunta pe arestarea ilegala deoarece nu era investita cu acest aspet ci EXCLUSIV cu judecarea infractiunii din rechizitoriu.

    art 539 prevede o decizie judecatoreasca DAR este vorba de un alt proces in care partea vatamata cheama in judecata Statul ( prin MF) solicitind daune ptr arestarea ilegala. In acest dosar se vor administra probe cu privire la nelegalitatea arestarii si cu privire la cuantumul daunelor.

    nu confunda cele 2 dosare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s