O asa numita Asociatie a Presei din Romania a inaintat primarului general Gabriela Firea, pe 6 octombrie 2016, doua propuneri avand in vedere „atentia vizibila pe care o acordati dimensiunii culturale a vietii Capitalei”. Propunerile celor cinci semnatari, Octavian Stireanu – AZI, Octavian Andronic – Amos News, Lucian Avramescu – AM Press, Stefan Ciochinaru – Radio Romania si Florian Goldstein – Bursa sunt scandaloase: locuri de parcare gratuite pe locurile administrate de municipalitate pentru jurnalistii din Bucuresti si intratea libera pentru ziaristi la evenimentele si spectacolele organizate in spatiile culturale ale Primariei.

Culmea, propunerea celor cinci piscotari batrani a fost luata in seama de Primarie, a primit aviz pozitiv din partea doamnei primar, a Comisie de specialitate si va fi supusa la vor in sedinta Consiliului Local din 31 octombrie.

Celor cinci starlete ale presei anilor 90, reunite intr-o asociatie cu numar incert de membri, nu le pasa ca aceasta breasla a devenit o cloaca puturoasa, nu le pasa de interventiile brutale ale patronatelor in continutul editorial si nu le pasa ca mass-media anului 2016 este corupta pana in maduva oaselor.

Ei au doua probleme: parcari gratuite pentru lingaii primarului si evitarea cozilor de la casele de bilete prin fluturarea legitimatiei de ziarist de Bucuresti.

Las deoparte audienta, traficul si influenta formidabile ale publicatiilor pe care le reprezinta cei cinci „presari”, obisnuiti sa primeasca gratis aproape orice tocmai datorita geniului lor de slugi ai celor aflati la putere.

Nu-i suficient ca ne-au facut de ras ani de zile piscotarii din presa, acum ne caciulim la locuri de parcare si bilete gratis de la Gabi Firea. Ridicolul demersului semnatarilor in numele „presei din Romania” este sublim. Fara rusine si fara minime principii, cei cinci menestrei de la curtea lui Pandele vorbesc in numele meu si pun inca un pietroi pe mormantul presei romanesti.

In cazul in care acesta propunere degradanta va trece de votul Consiliului Local, dau in scris ca nu voi solicita in viata mea permis de libera parcare de la primarie si promit sa imi platesc de fiecare data biletul de intrare la teatru.

Cererea celor cinci va ramane in arhive, cum au ramas solicitari similare adresate lui Ceausescu de Vadin Tudor sau Adrian Paunescu.

PS. Daca trec aceste doua propuneri sa nu va minunati ca, intr-o buna zi, aceeasi Asociatie sa ceara transport public gratuit pentru jurnalisti si, ceva mai incolo, locuinte pentru jurnalistii din Bucuresti. Asa au procedat si alti edili inaintea actualului primar general, vezi cazurile Viorel Lis si Crin Halaicu.

Sa vedeti atunci ode inchinate preaiubitei doamnei primar.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s