Viata

Posted: 2 decembrie 2016 in Uncategorized
Etichete:, , , ,

Daca ziua ar avea 40 de ore tot nu i-ar ajunge. Mereu in miscare, pus pe glume, are timp sa raspunda la sute de telefoane pe zi. Face mii de kilometri pe luna cu masina, nu se opreste niciodata si pentru fiecare problema are o solutie.

Minte agera, spirit critic accentuat, este singurul inginer silvic sef de ocol pe care-l stiu care uraste vanatoarea. Ii ia la goana pe imbuibatii momentului care se cred inca in epoca de piatra si umbla cu pusca pe umar in cautarea urmatoarei victime.

Ne-am intalnit in urma cu multi ani si am legat o prietenie dezinteresata. Terminase printre primii facultatea la Brasov si tocmai fusese numit sef de ocol silvic la Trusesti, judetul Botosani. La cei 24 de ani era cel mai tanar sef de Ocol din tara. In primele luni a transportat 150 kilometri, de la Straja la Trusesti, piatra cu tractorul pentru a construi un gard sanatos Ocolului Silvic.

S-a mutat apoi la Vatra Dornei si Dorna Candrenilor, cel mai mare Ocol silvic din tara. L-a administrat exemplar in ciuda piedicilor politice meschine, a presiunilor de toate felurile. Radea de amenintarile pe care le primea din partea traficantilor de lemn care promiteau sa-l lege de sina de cale ferata.

In jumatate de viata a realizat cat altii in zece.

S-a implicat trup si suflet in proiectul Wild Bucovina.

Si-a luat brevet de pilot pentru planoare intre timp si doua boxe profesionale in amintirea serilor din studentie cand dadea chefuri cu un walkman conectat la un difuzor de 1,5 m si spart.

M-a intreabat curand cum sa ajunga de la Gara de Nord la aeroport, evitand taximetristii din Bucuresti carora „nu le dau un leu, mai bine dau de pomana cersetorilor din gara”.

Acasa, la Vatra Dornei, isi face probleme cu un peste din acvariu caruia i se umflase un ochi si l-a dus la veterinar pentru operatie. Nu a supravietuit, dar a incercat.

Are 47 de ani. Dar Dinu Popescu a murit in noaptea de Sf Andrei intr-un accident de circulatie dupa ce a a dormit la volan.

Ramas bun, prietene. Nu pot vorbi despre tine la trecut si nu o sa o fac vreodata. Si iarta-ma ca nu ti-am trimis nici azi „Schimbarea la fata a Romaniei”, cartea promisa inca de acum un an.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s