9 zile

Posted: 27 martie 2018 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,

Noua zile am ocolit un cacat. Un nesimtit s-a cacat, in urma cu 9 zile, in dreptul unei porti . Fix in fata, unde se deschide poarta si se intra pe trotuar. Fiind pe spatiul public, eu, pietonul, am fost nevoit sa-l contemplu noua dimineti.

Initial, l-am injurat de toti sfintii pe cacacios. Mi-am zis ca l-a prins noaptea pe nefericit intr-un moment nepotrivit. Se mai intampla. Instant, mi-am zis ca o sa-l mute proprietarul casei si al portii, ca doar nu o sa treaca peste el cand l-o vedea.

Dupa doua zile a dat o ploaie zdravana. Cacatul era la locul lui. Mi-am zis ca ploaia e semn ceresc si ca o sa-l duca departe…pana la primul canal si ca o sa scap de obsesie. Prin locurile stiute de mine nu poti ocoli, soferii sunt suverani pe strada, trotuarele sunt pentru pietoni.

Tot atunci mi-am zis ca poate proprietarul casei o fi bolnav. Atat el cat si sotia lui, cu 20 de ani mai tanara. Si poate nu au iesit. Dar, i-am intalnit ieri…tocmai ieseau din casa si pareau preocupati de alte treburi.

A treia zi la fel, a patra idem. El tot acolo, proprietarii casei erau vii. Isi mutau doar masinile vesnic murdare, nu si restul din fata portii.

A cincea zi a inceput sa ninga. Dimineata, subiectul avea o mantie. Peste o alta zi, se prezenta ca o umflatura sub zapada. Daca nu erai atent calcai pe mina.

A sasea, saptea, opta zi…tot acolo, stoic. A noua zi, dezghetat si inmuiat de alta ploaie, subiectul a cedat si s-a dezintegrat. Cei din casa l-au ocolit cu gratie, chiar ingrijit cred. Altfel nu-mi explic cum a rezistat atat.

Cu riscul de a fi calcat de rablele Europei, maine nu mai trec pe trotuar. Nu mai suport.

Oameni buni, aici nu e de trait. Asta e tara cacatilor si a cacaciosilor care o fac pe strada, precum si a indiferentilor care-i suporta cel putin 9 zile in fata portii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s