Cooperativa de la Inalta Curte

Posted: 1 octombrie 2009 in Uncategorized

Cotidianul „Adevarul” publica lista celor noua judecatori care l-au achitat (pentru a doua oara) pe deputatul PSD Ion Dumitru, fost director al Romsilva in guvernul Nastase. Alaturi de celebra Lidia Barbulescu la procesul de albire a deputatului au luat parte judecatorii Anton Pandrea, Rodica Aida Popa, Gheorghe Florea, Nicu Jidovu, Gheorghe Teodorescu, Gilica Ciucă, Mariana Cârstocea şi Iuliana Rîciu.

Asteptam cu interes motivarea acestei decizii. Sunt aproape sigur ca cei noua magistrati o sa-si puna semnatura pe o motivare identica cu cea data de prima instanta, potrivit careia …„managementul aprovizionării cu materiale, în condiţiile în care preţul era suportat din surse proprii, nu publice, nu poate fi supus nici unei intruziuni decât cu înfrângerea principiilor manageriale libere specifice economiei de piaţă”. Adica nici vorba de licitatii trucate sau preturi astronomice pentru ace de cravata, asa cum au sustinut procurorii. Dimpotriva, cei 9 judecatori au devenit brusc interesati de apararea valorilor economiei de piata.

Altfel spus, Romsilva fiind regie autonoma, din moment ce nu cheltuie din bani publici, poate cumpara si vapoare! Ce au uitat judecatorii este faptul ca, Romsilva apartine in proportie de 100%  statului.

Dupa cum bine remarca Dorin Petrisor la momentul publicarii motivelor de achitare date de prima instanta, cei trei judecatori de la Inalta Curte au considerat, la unison cu Ion Dumitru, ca ordonanta prin care se fac achizitiile publice are caracter „orientativ”.

Ion Dumitru mai este trimis in judecata in doua dosare la Inalta Curte pentru savarsirea unor fapte similare. Avand in vedere precedentul stabilit de cei noua judecatori magnifici, voi pe ce solutie pariati?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s