Cea mai profitabila meserie: Nevasta de prim-ministru

Posted: 12 aprilie 2017 in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,

Presedintele Senatului a fost intrebat de curand de un membru al completului de judecata cum se face ca Remus Truica a contactat-o tocmai pe ea dintre sutele de notari publici pentru a legaliza o tranzactie cu terenuri in care numai taxele se ridicau la 1,7 milioane de euro. Tariceanu Calin a bajbait ceva, ca stia un fost coleg avocat care a intrebat-o daca n-ar vrea sa legalizeze actele, nici vorba de Truica.

Cred ca am raspunsul adevarat. Orice nevasta de prim ministru este curtata, mai ales daca este notar public. De unii si altii, care urmaresc sa intre pe aceasta portita in gratiile premierului si sa-l tina minte pe viitor.

Consultand declaratiile de avere ale actualului presedinte al Senatului observam ca din 2003, de cand s-a insurat cu Ioana, sotia nu a produs niciun venit familiei, pana in 2007 cand a devenit avocat si a incasat din aceasta activitate 238.031 de lei.

In 2007, Ioana devine notar public, printr-un concurs organizat de ministerul Justitiei condus de Tudor Chiuariu. Brusc, cateva luni mai tarziu, veniturile Ioanei creesc la 2.929.870 de lei pe an. Este normal, alta functie, alte venituri se poate spune. In 2008 Tariceanu era premier si conducea Romania care duduia economic.

Un an mai tarziu, acelasi notar public dara fara sot premier de data asta, a declarat venituri de doar 413.130 de lei. De 7 ori mai putin. Ei, acum intelegeti cum functioneaza succesul in afaceri ?

Nimic nou sub soare. Mai stiu un fost presedinte care a procedat identic, doar ca de data asta a inlocuit nevasta cu fiica. Culmea, tot o Ioana.

Comentarii
  1. Lili Craciun spune:

    Nu-i iau apărarea niciunei Ioane, din contră, am multe de spus despre pile și relații. Și voi spune întro zi. Dar dacă vreți să faceți un articol corect și real anchetați prin comparație următorul subiect: notari care nu-și scot nici chiria sau salariile versus notari care cîștigă foarte mult (fără a fi mai buni profesioniști). Pentru că așa cum puneți problema, e un artificiu de calcul care poate fi foarte ușor demontat. Discutăm de 2007 + 2008 – în comparație cu 2009. Eram notar în toți acești ani și vă asigur că din 2009 au scăzut veniturile tuturor notarilor. La unii chiar cu 80 – 90%. Nu, nu eram cu toții neveste/soți sau fiice/fii de…. însă venise criza economică. Este un fapt știut că cel mai mult în criză au fost afectate vînzările imobiliare.

Lasă un comentariu