O institutie de care , probabil, n-ati auzit niciodata este condusa de niste politruci de care, iarasi, nu ati auzit vreodata. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) e o institutie ca multe altele din statul asta creata pentru a oferi un loc de munca fara responsabilitati unor indivizi incapabili sa se descurce decent pe piata muncii.

ANSPCP este condusa de o duduie pe nume Opre Ancuta Geanina. Faptura a aterizat in 2009 direct in functia de presedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), institutia aia care restituia proprietati in urma telefoanelor lui Dorin Cocos. Pana atunci, Ancuta ocupase functia de consilier a lui Mircea Geoana si incasa 21.000 de lei pe an pentru asta, alte 18 mii fiind salariul ei de la universitatea Dimitrie Cantemir unde era lector universitar si doctorand. Din aceste venituri modeste, Ancuta l-a imprumutat pe un anume Opre George cu 67.000 de euro.

In 2010, Ancuta mai adauga o sinecura, fiind numita de acelasi partid darnic membru in Consiliul de supraveghere a Fondului Proprietatea.

Anul 2011 pare sa fi fost unul cu noroc pentru directoarea noastra. Pe langa terenul din Giurgiu, averea acesteia creste frumos dupa ce parintii ii doneaza un apartament in Baia Mare si ea cumpara o casa de 380 metri patrati in Bragadiru, obtinuta prin „act de adjudecare” de la Pireus Bank. In acelasi an apar 180.000 de lei intr-un cont deschis in 2009. Pe atunci Ancuta era membru supleant in consiliul de Integritate al ANI iar leafa in calitate de consilier in Parlamentul Romaniei crescuse la 24.000 de lei pe an, iar crestinii de la Dimitrie Cantemir i-au platit alti 19.000 de lei.

Trei ani fata zice ca a stat pe bara, dar nu fara folos. In 2014 Ancuta este unsa director general al ANSPCP. Conturile bancare cresc ca in povesti: 220.000 de lei si 35.000 de euro. Totul din salariile ei de lector universitar de 44.000 de lei si presedinte a Autoritatii Datelor Personale ale vietii de unde incasa atunci 28.000 de lei.

In 2015, casa din Bragadiru e donata parintilor, probabil si-a facut mila de ea RAAPPS si i-a inchiriat ceva ieftin. Alta probabilitate ar fi ca s-a asigurat astfel sa nu i se pun asechestru pe bunuri dupa ce a inceput DNA anchetele ANRP. In schimb apar bijuterii de 12.000 de euro si un salariu anual de 56.000 de lei de la Protectia Datelor.

In 2016, contul bancar al Ancutai ajunge la 275.000 de lei.

Un an mai tarziu, Ancuta ramane cu bijuterii de doar 9.000 de euro si fara niciun leu in cont. Salariul de la Agentia Vietii a ajuns la 62.000 de lei pe an.

Tipa asta cere jurnalistilor de la Rise Project sa le prezinte sursele dezvaluirilor privind mafia lui Dragnea din Teleorman si ii ameninta cu amenzi de 20 milioane de euro.

Duduia Ancuta e urmarita penal intr-un dosar privind restituiri ANRP. Trei terenuri in Bistrita. „În zilele de 03 și 29 septembrie 2009, suspecta Opre Gianina Ancuța, în calitate de președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), împreună cu ceilalți suspecți – membri ai aceleiași comisii, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au aprobat, în trei dosare de despăgubiri, rapoarte de evaluare prin care trei suprafețe de teren (4,93 ha, 3,48 ha și 2,32 ha) situate în municipiul Bistrița au fost evaluate la 47.370.400 lei, 29.507.700 lei și 21.356.700 lei (în total 98.234.800 lei), sume ce au fost acordate drept despăgubire suspecților Rotaru Mihai, Le Bomin Diana și unei alte persoane, beneficiari ai drepturilor litigioase”, spunea DNA in februarie 2017.

Revenind, adresa ANSPCP catre jurnalisti e semnata de doi. Ea si un alt nefericit: Georgica Balaiti – Șef Serviciu Control Operatori din 2015. El a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD. A incasat anul trecut 66.000 de lei de la stat.

Cateii lui Dragnea.

 

 

 

 

Comentarii
  1. Bubu spune:

    E bine ça a iesit in fata. Hai sa facem un ‘challenge’ si sa aflam notele domnisoarei, cu cine s-a ‘imprietenit’ cu cine si unde a calatorit (poate cu date diferite dar in aceeasi locatir) si sa oferim contra informatiilor reale un premiu.

Lasă un comentariu