Recunostinta vesnica tortionarilor

Posted: 30 septembrie 2009 in Uncategorized
Etichete:, , , ,

Agentia de presa NewsIn anunta ca fostul general de Securitate, Nicolae Plesita, a murit luni intr-un spital al SRI din Bucuresti.

Nicolae Pleşită, fost şef al DIE, a fost acuzat de terorism pentru că ar fi coordonat atentatul executat asupra clădirii postului de radio Europa Liberă în februarie 1981. A fost trecut in rezerva in 1990. De atunci i-am platit o pensie de 5500 lei pe luna, dupa cum scria Gardianul pe la inceputul anului. Adica aproximativ 1800 de dolari. In cei 19 ani cat a beneficiat de pensia speciala pentru ca si-a servit tara (cunoscatorii recunosc expresia), Plesita a incasat 400.000 dolari de la statul roman.

Cati mai sunt ca el? Un proiect de lege care propune limitarea drepturile banesti ale fostilor lucratori ai Securitatii putrezeste prin nu stiu ce sertar. In Polonia a fost posibila acesta minune. Noi trebuie sa „analizam cu calm” adoptarea unei asemenea decizii.

Update Vladimir Tismaneanu isi pune o intrebare legitima: ce cauta Plesita intr-un sanatoriu al SRI?

Comentarii
  1. genunea spune:

    mai bine asteptam sa moara toti decat sa vina vreo decizie.
    asa m-am bucurat cand am citit, zau, demult nu am mai citit cu incantare o stire despre moarte:)

  2. […] Top click-uri grupareaaproape.wordpress…patrasconiu.ro/?p=46virgilburla.wordpress.com…morar.catavencu.roweb.me.com/avramescu/Avra…morar.catavencu.ro/2009/0… […]

Lasă un comentariu